Afgeronde projecten

Wieringermeer

In de proeftuin Achteroever Wieringermeer experimenteren publieke en private partijen samen met nieuwe verdienmodellen. Onder andere door de kweek van Chinese wolhandkrab, diverse vissoorten en drijvende- en zilte teelten. Met als doel nieuwe producten verder te ontwikkelen en kennis en inzichten te vergaren rondom duurzame productieprocessen op het gebied van land- en tuinbouw, aquacultuur en visserij. De resultaten en inzichten worden ingezet voor verdere ontwikkeling van het concept achteroevers in binnen- en buitenland.

Koopmanspolder

Nabij het West-Friese dorp Andijk ligt de Koopmanspolder. Geen doorsnee polder, maar een natuurontwikkelingsproject én proeftuin voor het waterbeheer van de toekomst. De Koopmanspolder staat via een visvriendelijke buisvijzel in verbinding met het IJsselmeer.

Afsluitdijk Wadden Center

Op de afsluitdijk, bij Kornwerderzand is een markant gebouw verrezen: het Afsluitdijk Wadden Center. Dit centrum biedt een totaalbeleving over Unesco Werelderfgoed Waddenzee, de voor de wereld unieke Vismigratierivier, het IJsselmeergebied en niet te vergeten de Afsluitdijk zelf. Tegen deze interactieve achtergrond krijgt de bezoeker niet alleen een levendig beeld van de omgeving, maar ook van de vele waterbouwkundige en andere vernieuwende projecten.

terug naar het overzicht