Wereld Vismigratiedag

Vandaag is het Wereld Vismigratiedag! Wereldwijd vragen wij aandacht voor het belang van vismigratie. Trekvissen hebben zoet en zout water nodig om zich voort te planten en op te groeien. De aanleg van de vismigratierivier in de afsluitdijk zorgt voor herstel van een natuurlijke overgang en draagt bij aan een betere visstand in Waddenzee en IJsselmeer.

De natuur en de vissen hebben het moeilijk in de Waddenzee en het IJsselmeer. Door de aanleg van de vismigratierivier wordt niet alleen de lage visstand in de Waddenzee en het IJsselmeer verbeterd, maar geven we ook een impuls aan de regionale economie. Op World Fish Migration Day vragen we met elkaar aandacht voor het belang van vismigratie. Menno Bentveld van Vroege Vogels heeft nog een leuk filmpje gemaakt over het belang van vismigratie.

Wilt u weten waarom het belangrijk is dat trekvissen zoet en zout water nodig om zich voort te planten en op te groeien? Waarom het noodzakelijk is voor een ecologisch evenwicht? Kijk hier voor  leuke tips en info

 

terug naar het nieuwsoverzicht