Watersport zomerkampen op Wolderwijd groeien hard

Steeds meer kinderen kiezen voor een surf- of watersportkamp aan het Wolderwijd. Vinea ziet de populariteit van haar zomerkampen in deze regio stevig groeien.

Vorig jaar startte Vinea met kite- en windsurfkampen in samenwerking met Telstar Surfclub aan Strand Horst. Na de succesvolle start in 2016 lijkt 2017 nog succesvoller te worden. Zeker ook dankzij enkele verbeteringen in het programma en een verbeterde samenstelling van de leeftijdsgroepen. Zo werden onder anderen het aantal lesuren voor de kite-surfers vergroot en zijn er enkele goede nieuwe ‘licht-weer’ programma’s ontwikkeld. Inmiddels zijn de eerste weken al helemaal uitverkocht.

Aan de andere kant van het Wolderwijd heeft Vinea dit jaar een nieuwe locatie geopend op de RCN Camping in Zeewolde. Hier organiseert Vinea watersportkampen en zeilkampen voor de jongste leeftijd. Op de watersportkampen kan de jongste jeugd (7-10 en 10-12 jaar) in 4 of 7 dagen kennismaken met alle verschillende watersporten. Van suppen tot zeilen en van kanoën tot surfen. In een week proberen de jonge kinderen alles uit. “Dit is de perfecte plek voor een eerste ervaring met de watersport. Door de verschillende activiteiten in de week kunnen de deelnemers goed kiezen wat zij het volgende jaar willen doen,” zegt Jeroen Muller, Hoofd Watersport van Vinea. Het mooie vaarwater van het Wolderwijd leent zich prachtig voor zowel de wat oudere surfers (12-14 en 15-19 jaar) aan de zijde van Strand Horst, als je jonge doelgroep op de camping.

Vinea Vakanties is marktleider en organiseert al 65 jaar zomerkampen voor kinderen in binnen- en buitenland voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 7 t/m 19 jaar. Standaard zijn de kampen van Vinea altijd met overnachting. Voor de jongste doelgroepen, zoals op de Camping in Zeewolde is het ook mogelijk te kiezen voor een 4 of 7 daags kamp zonder overnachting. Jonge kinderen (en hun ouders) kunnen dan rustig proberen hoe op kamp gaan hen bevalt. En op deze manier is het watersportkamp ook een mooi alternatief voor de BSO.

In de maanden mei en juni reist Vinea door Nederland met een opvallende rode caravan voor de Vinea On Tour dagen. Vanuit diverse locaties in het land kunnen ouders en kinderen gratis en vrijblijvend kennis maken met diverse vakantieactiviteiten van Vinea. Komend weekend, 24 en 25 juni, staat de On Tour caravan in Zeewolde op de RCN Camping.

 

Meer informatie is te vinden op www.vinea.nl.

terug naar het nieuwsoverzicht