Waterloopbos deelt Groene Pluim met Rivierduingebied

Een gedeelde eerste prijs dit jaar. Het historisch openluchtlaboratorium van het Waterloopbos en de historische activiteiten van de Natuur-en Milieucoöperatie Rivierduingebied winnen dit jaar de Groene Pluim van Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF).

De pluim is aan de voorzitter van Natuur-en Milieucoöperatie Rivierduingebied en aan de beheerder en boswachter Norbert Kwint van het Waterloopbos overhandigd door NMFF-directeur Vera Dam. De Groene Pluim wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze inzet voor een groen Flevoland. Dit keer was het thema ‘Het groene erfgoed in Flevoland: Beschermen en zichtbaar maken van de groene geschiedenis van Flevoland’, geïnspireerd door het Europees Erfgoedjaar in 2018.

Vera Dam: ‘De groene historische activiteiten van de Natuur-en Milieucoöperatie Rivierduingebied en het historische openluchtmuseum van het Waterloopbos maken op unieke wijze de geschiedenis van Flevoland in de natuur beleefbaar. Kortom twee toplocaties waar het groene erfgoed zichtbaar wordt voor de recreant. Beide zijn prachtige ambassadeurs voor Flevoland’.

In totaal zijn dertien Flevolandse personen en organisaties genomineerd, vanwege de bijzondere bijdrage die ze leveren aan het behoud van het Groene Erfgoed in Flevoland.

De wisselbokaal Groene Pluim is ontworpen door de Flevolandse kunstenaar Vincent van Ginneke. Vorig jaar won het project de Marker Wadden van Natuurmonumenten de Groene Pluim.

terug naar het nieuwsoverzicht