Wandelaars opgelet: het Zuiderzeepad is vernieuwd

Het afgelopen jaar is het Team Zuiderzeepad druk bezig geweest met de voorbereiding van de nieuwe gids. Het Zuiderzeepad loopt nu echt rond de Zuiderzee en is in de nieuwe vorm 491 kilometer lang! Enkhuizen is het start- en eindpunt van de route.

Team Zuiderzeepad heeft hard gewerkt

Team Zuiderzeepad heeft nieuwe trajecten verkend, routebeschrijvingen gemaakt, routes ingetekend op de kaart, bestaande trajecten gecontroleerd, informatie verzameld voor de beschrijvingen in de gids, nieuwe foto’s gemaakt en natuurlijk gesprekken gevoerd met terreineigenaren om de toestemmingen te regelen. Met verschillende gemeenten hebben zij overlegd over de route en ook over een bijdrage in de kosten. Het gaat dan vooral om die gemeenten waar nieuwe trajecten moesten worden ontwikkeld. Ambtenaren verleenden volop medewerking en bestuurders beslisten positief over medefinanciering.

Nog even geduld

De redacteuren zijn hard bezig de teksten te redigeren en de gids op te maken. De veldmedewerkers zijn de nieuwe trajecten aan het markeren. De verwachting is dat alles gereed is in februari 2017. Vanaf dat moment zullen de trajecten beschikbaar zijn via de website van Wandelnet. De officiële lancering van de gids is voorzien voor 13 april en zal plaats vinden in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Kijk hier voor meer informatie over het Zuiderzeepad

terug naar het nieuwsoverzicht