Renovatie heftorens afsluitdijk

Rijkswaterstaat renoveert van maart 2017 tot en met september 2017 de monumentale heftorens en voormalige bedieningsgebouwen van zowel de Lorentz- als de Stevinsluizen. Van maart 2017 tot en met juni 2017 wordt gewerkt aan de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand en van mei 2017 tot en met september 2017 aan de Stevinsluizen bij Den Oever.

De betonschade wordt gerepareerd en de gebouwen worden voorzien van een nieuwe verflaag. Aansluitend op de renovatie wordt gewerkt aan Lichtpoort van ontwerper en innovator Daan Roosegaarde. Lichtpoort geeft de opgeknapte heftorens een retro-reflecterende laag, waardoor de lijnen oplichten door de koplampen van passerende auto’s. Het werk wordt in november 2017 officieel onthuld.

De werkzaamheden vinden overdag plaats. Alle rijstroken van de A7 blijven beschikbaar, ter hoogte van het werk wordt een snelheidsbeperking ingesteld en vindt een wegversmalling plaats. Bij het op- en afbouwen van de steigers wordt in verband met de veiligheid één rijstrook afgesloten. Dit gaat om enkele dagen per gebouw. Gedurende het op- en afbouwen wordt ook ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt. De werkzaamheden hebben geen invloed op de scheepvaart.

terug naar het nieuwsoverzicht