Landschap Noord-Holland

In januari 2003 zijn Het Noord-Hollands Landschap en Landschapbeheer Noord-Holland opgegaan in Landschap Noord-Holland. Door deze fusie heeft de stichting een groter draagvlak en meer slagkracht om op te komen voor natuur en landschap in onze provincie. Landschap Noord-Holland maakt zich sterk voor de Noord-Hollandse natuur en zal er alles aan doen, om deze natuur te beschermen, zodat de inwoners van Noord-Holland er ook in de toekomst van kunnen genieten!

 

Het Noord-Hollands Landschap

Het Noord-Hollands Landschap is opgericht in 1936 op initiatief van de toenmalige voorzitter van Vereniging Natuurmonumenten. In de oprichtingsacte staan natuurbeschermers van het eerste uur vermeld: Jac.P.Thijsse en P.G. van Tienhoven. Sinds het begin heeft de Stichting zich ingezet voor de natuur in Noord-Holland en heeft door middel van aankopen vele waardevolle natuurgebieden in bezit gekregen.

 

Landschapbeheer Noord-Holland

Landschapbeheer Noord-Holland is in 1982 opgericht als stichting vrijwillig natuur-en landschapsbeheer Noord-Holland voor vrijwilligers, gesteund door de provincie Noord-Holland. In 1986 kwam er als taak bij het gebruiken van (rijks)regelingen die de werkgelegenheid bevorderen voor natuur- en landschapsbeheer. De kennis die de organisatie daarbij opdeed werd vanaf 1990 steeds meer ingezet om (tegen een vergoeding) adviezen te verstrekken, natuur- en landschapsbeheerwerk uit te voeren, nieuwe werktechnieken te ontwikkelen, offertes op te stellen en opdrachten voor derden uit te voeren.

terug naar het overzicht