Oud-VN-baas Annan houdt toespraak op ‘iconische Afsluitdijk’

“Ik kan geen betere locatie bedenken die zo symbolisch en inspirerend is om innovatieve oplossingen te promoten rondom water, voedsel en energie dan de iconische Afsluitdijk. Ik hoop dat ik het correct uitspreek.” Zo begon Kofi Annan zijn toespraak bij het symposium ‘Making Waves’. Het congres over milieu en duurzaamheid is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en wordt gehouden op de ‘Iconic Afsluitdijk’, zoals de oud-secretaris general van de Verenigde Naties zei.

De hele dag wordt gesproken over innovatieve oplossingen om mondiale problemen aan te pakken. Zoals water, klimaat, gezondheid, voedsel en veiligheid. Sprekers zijn onder andere Kofi Annan, milieuminister Schultz van Haegen en Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp. Ook waterinstituut Wetsus houdt er een presentatie, over hun uitvinding om fosfaat uit het water te halen.

De grootste naam is natuurlijk de oud-baas van de VN. Hij is blij dat hij zoveel jonge innovatoren ziet zitten in het publiek. Hij noemt de Afsluitdijk een ‘masterpiece of Dutch engineering’. “Jullie ingenieurs beseften al vroeg dat je met de natuur moet werken. In plaats van tegen de natuur door alleen zeewater tegen te houden.”

terug naar het nieuwsoverzicht