Nieuws

Wil je op de hoogte blijven van de projecten in het IJsselmeergebied? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

NIEUW
14 mei 2024

Schrijf je nu in voor de Water Challenges IJsselmeergebied 2024!

De inschrijvingen voor de Water Challenges IJsselmeergebied 2024 zijn nu geopend.
4 mei 2024

Cheque van € 5.000,- voor otteronderzoek 

Met zwemrondje Pampus is op 2 mei jl. €5.000,- opgehaald en uitgereikt aan Landschap Noord-Holland voor onderzoek naar de aanwezigheid van otters in het Ilperveld.
11 april 2024

Nieuwsbrief maart: divers nieuws uit het blauwe hart

De nieuwsbrief van maart kent niet één thema, maar is heel divers. Over kostenarm boeren, het watersysteem van het IJsselmeer, over vissen, vogels en kraamkamers, over samenwerking op kleine en grote schaal, en meer.
26 maart 2024

Het IJ-team: inspiratie aan de voorkant

Eind 2022 heeft het Bestuurlijk Platform IJsselmeergebied (BPIJ) een inspiratieteam, het IJ-Team genaamd, in het leven geroepen. Flos Fleischer en Jan Wilbers vertellen over dit inspirerende team.
21 maart 2024

Lampen Windpark Fryslân uit

Goed nieuws voor de duisternis op het IJsselmeer. De lampen op de turbines van Windpark Fryslân zijn uit. De vergunning voor het gebruiken van een radar is afgegeven. Ze gaan nu alleen aan wanneer de radar vliegtuigen ziet.
19 maart 2024

PAGW en coalitie op één lijn?

In een video brengt de PAGW in beeld wat hun plannen zijn met het IJsselmeergebied. Als we hier het streefbeeld van de coalitie naast leggen, zijn de overeenkomsten niet te missen! En dat is goed nieuws voor het IJsselmeergebied.
7 maart 2024

Het 3e IJ-schrift: de Friese IJsselmeerkust

Het IJ-team heeft zich gebogen over de Friese IJsselmeerkust en de resultaten gebundeld. In IJ-schrift 3 is de dijkzone gekenschetst vanuit verschillende invalshoeken en vervolgens een reeks aanbevelingen gedaan.
29 februari 2024

Nieuwsbrief februari: PAGW en coalitie op één lijn?

De belangrijkste doelen van de PAGW zijn in beeld gebracht in een kort filmpje. Hoe verhouden die doelen zich tot onze doelen? Verder in deze nieuwsbrief divers nieuws, van giftige dampen tot verlichting op windmolens.
5 februari 2024

“Het is nog lang niet klaar”

Mennobart van Eerden heeft 40 jaar gewerkt en onderzoek gedaan in het IJsselmeergebied. Hij beschrijft hoe de grote menselijke ingrepen de zoute Zuiderzee omvormden tot het huidige zoete IJsselmeergebied.
25 januari 2024

Nieuwsbrief januari: hoog water en zwakke dijken

Onze nieuwsbrief van januari staat in het teken van hoog water. Het hoge water, begin dit jaar, vestigde de aandacht op het gevaar van zwakke dijken en, door de overstromingen, op het gebrek aan ruimte voor water.
28 november 2023

Parel van het IJsselmeer: de Gouwzee

De Gouwzee is een onderbelicht deel van het IJsselmeergebied, waar veel nieuwe ontwikkelingen op afkomen. De coalitie faciliteerde een succesvolle bijeenkomst waar betrokken partijen met elkaar in gesprek gingen.
30 oktober 2023

Vogels vangen om ze te kunnen beschermen

In ons artikel van 27 juli 2022 gingen wij dieper in op het ringen van vogels. Tijdens het broedseizoen is een deel van de ringers aan het werk in het kader van Constant Effort Sites (CES). Wat is dat en wat levert het op?

Platformdag Deltaprogramma IJsselmeergebied 6 juni a.s.

De tweede platformdag van 2024 vindt plaats op 6 juni. Deze dag zal volledig in het teken staan van het Deltaprogramma IJsselmeergebied.
 

Lees verder