Het zevende landschapskunstwerk in Flevoland geopend

Op vrijdag 7 oktober is officieel het zevende landschapskunstwerk in de provincie Flevoland geopend. De opening van het kunstwerk Pier+Horizon werd door gedeputeerde Michiel Rijsberman en de voorzitter van Natuurmonumenten, Hans Wijers verricht. Het kunstwerk is van de hand van kunstenaar Paul de Kort.

Pier+Horizon

Het zevende landschapskunstwerk ligt in het Zwarte Meer bij Kraggenburg. Pier+Horizon bestaat uit een 135-meter lange steiger, waar omheen 15 ‘kraggen’ in het water liggen. Deze kraggen zijn drijvende bakken, gevuld met rietkragen, die meebewegen met de wind en de stroming. In het landschapskunstwerk weet de kunstenaar Paul de Kort op bijzondere wijze een verbinding te leggen tussen de geschiedenis van de locatie, het huidige gebruik van het meer als natuurgebied en de geschiedenis van de beeldende kunst en Land Art in het bijzonder.

Land Art

Het zevende Landschapskunstwerk is een initiatief van de Provincie Flevoland en werd gerealiseerd in samenwerking met onder andere de Gemeente Noordoostpolder.

Gedeputeerde Michiel Rijsberman: “Flevoland is de provincie van de landschapskunst. Nergens ter wereld staan per vierkante meter zoveel landschapskunstwerken als in onze provincie. Zij benadrukken de kwaliteiten van het door mensenhanden geschapen landschap met zijn grootschaligheid, ruimte en lange lijnen. Hiermee dragen ze op unieke wijze bij aan onze culturele identiteit, aan het verhaal van Flevoland.”

Vanaf vrijdag wordt het kunstwerk eigendom van de gemeente Noordoostpolder. Aansluitend op de onthulling worden op 8 en 9 oktober extra rondleidingen georganiseerd bij alle Land Art werken in Flevoland.

De foto’s zijn genomen door fotostudio Wierd.

terug naar het nieuwsoverzicht