Eerste flessenpost bereikt Marker Wadden

Afgelopen weekend spoelde op Marker Wadden voor het eerst flessenpost aan. Boswachter André Rijsdorp van Natuurmonumenten vond op het strand van het eiland een fles met daarin de brief van een Duitse schoolklas. Voor hun studiereis aardrijkskunde bezochten de leerlingen Nederland en maakten daarbij een zeiltocht over het Markermeer.

De school was wegens de zomervakantie niet bereikbaar, maar had een verslag van de zeiltrip op hun website staan. Als het eerste eiland straks afgerond is, ontvangt Natuurmonumenten de klas graag een keer op Marker Wadden!

Over Marker Wadden

Met de aanleg van Marker Wadden herstellen Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat de natuur in het Markermeer. Met zand, klei en slib uit het meer worden paaiplaatsen, eilanden en natuurlijke oevers gemaakt. Bedreigde dieren en planten profiteren daarvan. Met dit project creëren we een robuust natuurgebied dat voor de hele Nederlandse natuur van groot belang is.

Nog niet toegankelijk

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de aanleg van de natuureilanden en geldt in het gebied een vaarverbod. In de zomer van 2018 wordt de haven van het eerste eiland toegankelijk voor het publiek. In 2016 is Boskalis gestart met de eerste fase van Marker Wadden: de aanleg van vijf eilanden. Samen met het onderwaterlandschap zal de oppervlakte hiervan 750 hectare worden. Natuurmonumenten wil van de Marker Wadden een grote archipel maken van in totaal 10.000 hectare. Het is daarmee een van de grootste natuurherstelprojecten van West-Europa.

Met dank aan

Marker Wadden worden mogelijk gemaakt door bijdragen uit het Droomfonds van de Nationale Postcodeloterij, Natuurmonumenten, de Rijksoverheid, de provincies Flevoland en Noord-Holland.

terug naar het nieuwsoverzicht