Coalitie zoekt programmamanager

De afgelopen 17 jaar heeft Flos Fleischer eerst Stichting Blauwe Hart en later Coalitie Blauwe Hart Natuurlijk met eigenzinnig enthousiasme geleid. Met het afzwaaien van Flos komt er een einde aan haar inspirerende leiderschap en mag iemand het stokje van haar overnemen.

PROGRAMMAMANAGER (28 uur)

Over Coalitie Blauwe Hart Natuurlijk
De natuurorganisaties en de sportvissers vormen de ‘Coalitie Blauwe Hart Natuurlijk’. Samen maken we ons sterk voor het IJsselmeergebied, een superbelangrijk wetland in het midden van ons land. Wij streven naar een duurzaam gebruik van Het Blauwe Hart. Duurzaam betekent een gezond en vitaal zoetwatermeer waarvan we ook in de toekomst kunnen genieten. Gezond water met een goede vis- en vogelstand, vitale natuur, uniek cultureel erfgoed, eindeloze vergezichten en economische mogelijkheden.

Wat ga je doen?
Als programmamanager ben je leidend in de doelstelling ‘Samen maken we het IJsselmeergebied weer gezond’ en alle activiteiten die hieruit voortvloeien. Denk daarbij aan de ontwikkeling van diverse natuurprojecten in het IJsselmeergebied, zoals de Vismigratierivier in de Afsluitdijk. Je onderhoudt contacten met directeuren en beleidsmedewerkers van de samenwerkende organisaties voor draagvlak, visievorming en realisatie van de doelstellingen. En je stimuleert anderen binnen het samenwerkingsverband hieraan bij te dragen. Daarnaast onderhoud je actief het netwerk rond het IJsselmeergebied en vertegenwoordig je de samenwerking in diverse (externe) overleggen. Daar draag je de gezamenlijk geformuleerde standpunten uit. Je organiseert, waar nodig, bijeenkomsten zoals over de kwetsbaarheid van de Gouwzee en brengt belangrijke partijen bij elkaar om samen het gesprek te voeren en kennis en standpunten te delen. Je bent veel op pad, je werkplek is op kantoor in Heiloo waar je leiding geeft aan drie medewerkers.

Wie ben jij?
Je beschikt uiteraard over kennis (WO-niveau) van en ervaring met natuur, waterbeheer, visserij en recreatie, en ruimtelijke (planvormings-) processen. Je kunt uitstekend samenwerken, overtuigend communiceren en je bent een echte verbinder en netwerker. Je hebt oog voor de verschillende belangen binnen de diverse thema’s en de strategische ontwikkelingen daarin. Je bent resultaatgericht, initiatiefrijk en je voelt je als een vis in het water in een zeer dynamische omgeving.

Wat bieden wij?
We bieden je een informele werkomgeving met korte lijnen en een grote mate van autonomie, met veel ruimte voor eigen inbreng, nieuwe initiatieven en (persoonlijke) ontwikkeling. De functie is ingeschaald in functieschaal 8, conform de CAO Bos en Natuur, ondernemingsdeel De Landschappen. Het salaris bedraagt circa € 4.151,- tot € 5.642,- bij een fulltime dienstverband. Je komt in dienst bij Stichting Landschap Noord-Holland en de standplaats is Heiloo.

Geïnteresseerd?
Stuur dan jouw motivatie en cv uiterlijk 11 februari 2024 via deze link. Je komt op een pagina van Stichting Landschap Noord-Holland.
Vragen? Neem dan contact op met Flos Fleischer, Programmamanager van Coalitie Blauwe Hart Natuurlijk, 06 20 70 00 49. Meer informatie over de coalitie vind je op deze site.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en er wordt derhalve niet op gereageerd.

terug naar het nieuwsoverzicht