Stichting Rondje Pampus organiseert Rondje Pampus

Belangrijk nieuws over Rondje Pampus 2022. We gaan weer zwemmen voor de natuur, de datum is bekend en binnenkort starten de inschrijvingen.

Maar dit jaar draagt de Coalitie Blauwe Hart Natuurlijk de organisatie van ‘Rondje Pampus’ over aan Stichting Rondje Pampus. Zij gaan voortaan Rondje Pampus organiseren, in nauwe samenwerking met Swimfantastic en Forteiland Pampus.

Het vertrouwde motto blijft: ‘Natuur beleef je in het water’! Want zwemmen in het open water, speciaal in het IJsselmeergebied, is een unieke natuurbeleving.

Stichting Rondje Pampus neemt het stokje over

Al 10 jaar gaat een deel van de opbrengst van deelnemers en sponsoren naar een goed doel, dat bijdraagt aan de verbetering van de waterkwaliteit en de natuur in het IJsselmeergebied.

Coalitie Blauwe Hart Natuurlijk heeft dit jaren met veel plezier georganiseerd maar draagt het stokje graag over aan Stichting Rondje Pampus. Deze stichting is in het leven geroepen om het unieke zwemevenement in het IJsselmeergebied, het Blauwe Hart van Nederland jaarlijks voort te zetten. De stichting beoogt met de organisatie van Rondje Pampus blijvend aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur in het IJsselmeergebied.

Zwemevent en Challenge

Stichting Rondje Pampus organiseert dit jaar voor het eerst Rondje Pampus zwemevenement en Rondje Pampus Challenge. Zowel recreatie- als wedstrijdzwemmers kunnen 1, 2 of 3 rondjes zwemmen rond Forteiland Pampus. Eén rondje is 900 meter.

Deelnemers aan het zwemevenement leveren met een deel van het inschrijfgeld een bijdrage aan een goed natuurdoel. Zo werd vorig jaar meegeholpen aan het herstel van de vogeleilanden in het natuurgebied de Lepelaarplassen in Almere. Ook dit jaar zal een deel van het inschrijfgeld gedoneerd worden aan een onderzoek of een project dat bijdraagt aan het vitaal en gezond houden van het IJsselmeer.

30 juli, 11e editie Rondje Pampus

De 11e editie van het Rondje Pampus zwemevenement vindt plaats op 30 juli 2022. De datum waarop deelnemers zich kunnen inschrijven wordt bekendgemaakt op de website en de socials van Stichting Rondje Pampus.

Voor meer informatie over Stichting Rondje Pampus en het Rondje Pampus zwemevenement, bezoek de website.

 

terug naar het nieuwsoverzicht