Afsluitdijk Wadden Center mikt op 100.000 bezoekers per jaar

De bouw van het Afsluitdijk Wadden Centrum ligt goed op schema. De nieuwe toeristische trekpleister bij Kornwerderzand zal op 21 maart 2018 feestelijk geopend worden.

Jaarlijks zullen er tussen de 70.000 en 100.000 op af komen, voorspelt provinciaal projectmanager Tjalling Dijkstra van ‘De Nieuwe Afsluitdijk’. ,,Nu al komen er jaarlijks 300.000 toeristen naar de Afsluitdijk en daar hebben we zelfs nog nooit een foldertje voor gedrukt.”

Maandag bekeken Friese bouwers op uitnodiging van bouwgroep Dijkstra Draisma de vordering bij de bouw van het Afsluitdijk Wadden Center. De Leeuwarder Courant was er ook bij.

Tot 2022 steken het rijk, de provincies Friesland en Noord-Holland, en de gemeente Harlingen, Hollands Kroon en Súdwest-Fryslân bijna 1 miljard euro in een grootscheepse revitalisering van de wereldvermaarde Afsluitdijk. Ook het Monument zal worden opgeknapt. Dat blijft een mooie attractie voor een kort bezoekje, terwijl het Wadden Center mikt op bezoekers die langer blijven.

Bekijk de video voor een voorlopige indruk en meer bijzonderheden over het beleefcentrum en de andere projecten op de Afsluitdijk.

 

Bron:

  • www.lc.nl
terug naar het nieuwsoverzicht