Zwemevent
Deel:  

Zwemevent 2017 zonder tekstRond Forteiland Pampus vindt op 27 augustus 2017 voor de zesde keer het Blauwe Hart-zwemevent plaats. Recreatie- en wedstrijdzwemmers kunnen meedoen aan deze unieke openwatertocht in het Markermeer: een fantastische belevenis in het Blauwe Hart van Nederland.

Zwemtrainingen

Dit jaar is er wederom de mogelijkheid te trainen voor het zwemmen in open water. Wanneer je je inschrijft, kun je aangeven of je informatie wilt ontvangen.

Voor iedereen die kan zwemmen

Iedereen die kan zwemmen, kan meedoen. Jong (vanaf 12 jaar) en oud, wedstrijdzwemmer of recreant: er is voor iedereen een afstand die in eigen tempo kan worden afgelegd. Een rondje om het eiland is 900 meter. De recreatieve zwemmer kan kiezen voor één of twee ronden, de wedstrijd gaat over drie ronden. Beleef de weidse natuur van het IJsselmeergebied en zwem mee in het meest uitgestrekte landschap van Nederland!

Het Blauwe Hart

Het zwemevent wordt georganiseerd door Samenwerkingsverband Het Blauwe Hart in samenwerking met forteiland Pampus. Wij zetten ons in voor een gezond en vitaal IJsselmeergebied, het grootste zoetwatermeer van West-Europa. De bijzondere kwaliteiten van het IJsselmeergebied, waar vissen en vogels goed kunnen leven en je de open horizon nog echt kan beleven, zijn van groot belang voor Nederland.

Deelname

Deelname aan de zwemtocht kost 30 euro. Dat is inclusief een retourtje met de boot naar Pampus. Met een deel van dit inschrijfgeld bekostigen wij het zwemevent. Met het andere deel steun je het werk van Het Blauwe Hart.

Extra donatie

 

Vorig jaar hebben wij Harm van der Geest, aquatisch ecoloog bij het UvA-Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica, een cheque kunnen overhandigen met een fantastisch bedrag van € 4.815,08 voor een nieuw onderzoeksschip voor in het IJssel- en Markermeer.

Kunnen wij dat overtreffen dit jaar?

Zoals jullie weten gaat het niet goed met de visstand in het IJsselmeergebied. Nu worden er door verschillende organisaties grote en kleine projecten gerealiseerd die bevorderlijk zijn voor de visstand. Deze projecten steunen wij graag, help jij ons mee?

 

Inschrijven

Schrijf je hier in voor de prestatietocht van 900 meter

Schrijf je hier in voor de prestatietocht van 1.800 meter

Schrijf je hier in voor de wedstrijd van 2.700 meter

 

En zo was het vorig jaar:

Onze thema's

We werken aan de hand van vier overkoepelende thema's: wind, water, waterbouw en vis.

 ↳  Lees meer over de thema's

Organisatie

Manifest
Bestuur
Partners

Werken bij ons
Jaarverslag
Beheerplan IJsselmeergebied