NatuurmonumentenNatuurmonumenten is dé beweging van mensen met hart voor de natuur. We willen mensen, van jong tot oud, in het hart raken en de fascinatie voor de natuur delen met en via onze achterban. We activeren mensen om buiten in de natuur iets geweldigs te beleven. Dat doen we omdat de natuur bron van inspiratie en verwondering is. Daar moeten we zuinig op zijn en goed voor zorgen.

Natuurmonumenten koopt aan, creëert, beheert en beschermt natuur. Marker Wadden is een uniek project dat zorgt voor natuurherstel van het Markermeer door de aanleg van eilanden met zand, klei en slib uit het Markermeer.

Met de aanleg van Marker Wadden pakken we een groot deel van de problemen aan. Zand, klei en slib uit het Markermeer worden gebruikt om op grote schaal paaiplaatsen, eilanden en natuurlijke oevers te maken. Bedreigde dieren en planten profiteren. Met dit herstel creëren we een robuust natuurgebied in het hart van Nederland dat voor de hele Nederlandse natuur van groot belang is. Tegelijkertijd maken we het Markermeer aantrekkelijker. Het grootste nieuwe natuureiland is  straks ook  toegankelijk voor natuurliefhebbers en watersporters. Het project Marker Wadden is een initiatief van Natuurmonumenten en kan in de loop van de tijd doorgroeien tot 10.000 hectares. Het is daarmee één van de grootste natuurherstelprojecten van West Europa.

Over de organisatie:Projecten  Website

Features


Simple

What could be easier? Get started fast with this landing page starter theme.


Free

Yes, please. Grab it for yourself, and make something awesome with this.


Unique

Because you don't want your Bootstrap site, to look like a Bootstrap site.


Popular

There's good reason why Bootstrap is the most used frontend framework in the world.


Tested

Bootstrap is matured and well-tested. It's a stable codebase that provides consistency.